Mega Millions Dreamers Mengharapkan Tuah Mengubah Hidup Malam Ini Semasa Cabutan 0M
Toto

Mega Millions Dreamers Mengharapkan Tuah Mengubah Hidup Malam Ini Semasa Cabutan $810M

Pegawai Mega Millions pada mulanya mengunjurkan bahawa jackpot 26 Julai adalah sekitar $790 juta. Tetapi dengan jumlah perubahan generasi pada talian, dan tajuk utama media mendorong berjuta-juta pemain yang biasanya bukan macau pools loteri membeli tiket, permainan semalam meningkatkan hadiah yang dianggarkan sebanyak $20 juta.

Di seluruh negara, pemain mengambil perhatian — membenarkan jackpot Mega Millions dinaikkan kepada anggaran $810 juta, dengan nilai tunai $470.1 juta,” jelas kenyataan Mega Million.

Jackpot Mega Millions bermula pada $20 juta dan beralih ke cabutan seterusnya apabila tiada tiket mengatasi peluang 302.6 juta untuk memadankan kesemua enam nombor. Jackpot kali terakhir dimenangi pada 15 April. Sejak itu, berpuluh-puluh juta tiket telah dijual, dengan tiada satu pun yang mencapai lima bola putih dan Mega Ball emas.

Rekod Tanda Separuh Jalan
Jackpot Mega Millions terbesar pernah berkembang berlaku pada 2018 apabila hadiah loteri melebihi $1.537 bilion. Seorang pemain bertuah di Carolina Selatan menuntut hadiah itu selepas tiket mereka sepadan dengan semua enam nombor semasa cabutan 23 Oktober.

Pada $810 juta, hadiah Mega Millions semasa adalah lebih separuh daripada Pengeluaran SGP Hari Ini jackpot terkaya dalam permainan ini. Mega Millions telah dimainkan selama lebih daripada 20 tahun, tetapi permainannya telah dirombak pada tahun 2017.

Sebagai tindak balas kepada pesaing utama Mega Millions, Powerball menyesuaikan permainannya pada tahun 2015 untuk memanjangkan kemungkinan mendapat jackpot, Mega Millions meningkatkan bilangan Bola Mega emasnya Togel Singapore 15 kepada 25. Mega Millions juga mengurangkan bilangan bola putih daripada 75 hingga 70, menyebabkan beberapa orang tersalah anggap bahawa kemungkinan jackpot permainan itu bertambah baik.

Mega Millions menambah 10 Bola Mega emas sambil mengurangkan bola putih sebanyak lima memanjangkan peluang jackpot. Perubahan itu mengambil peluang jackpot daripada satu dalam 258.9 juta kepada satu dalam 302.5 juta.

Dengan peluang jackpot yang lebih kecil kemungkinannya untuk dipukul, Mega Millions telah melihat tujuh daripada 10 kumpulan hadiah terbesar dalam sejarahnya berlaku sejak perubahan permainan.

Pecahan Pembayaran
Jika seseorang memenangi jackpot $810 juta malam ini, pemenang bertuah akan memilih antara hadiah penuh yang dibayar sepanjang anuiti 30 tahun, atau memilih jumlah tunai sekali gus. Dengan pembayaran pilihan yang terakhir, hadiah $810 juta akan segera dikurangkan kepada anggaran nilai tunai $470.1 juta.

$470.1 juta itu kemudiannya akan dikenakan cukai persekutuan berkesan Keluaran Sidney sebanyak 37%. Selepas kerajaan AS mengambil kira-kira $173.9 juta potongannya, pemenang akan diberikan kira-kira $296.2 juta.

Hadiah itu boleh dikurangkan lagi melalui cukai negeri dan kos yang berkaitan dengan pengambilan penasihat kewangan dan/atau peguam untuk memberi nasihat tentang pembayaran yang menang.

Negeri berbeza-beza dalam cara mereka mengenakan cukai menang loteri. Sembilan negeri tidak mengenakan sebarang cukai ke atas kemenangan loteri, manakala yang lain mengenakan tarif yang tinggi.

Negeri paling teruk untuk memenangi jackpot Mega Millions ialah Maryland, yang akan dikenakan cukai 8.95% untuk jackpot $296.2 juta. Itu akan mengurangkan lagi hadiah bersih sebanyak lebih daripada $42 juta.